1)slm herkeze öncelıkle baktım söyle baslıklara fılan bişiler söyleme ihtıyacı hıssetım ...
şimdi herkes takmış baraja baraj kaç flan galıba barajda yıne 185 olucakmış herkes pek bi mutlu arkadas yeni sistemde 6 net mat 6 net turkçe 6 net sosyal yaptınmı barajı gecıosn zate mesele o deılkı bu unılerın hazırladığı bı tuzak olr (185se )baraj resmen umut tacirliği olur..besyolara basvuruda patlama olcak kayıt paralrıda az deıl yanii iyi bi gelır olucak üniler için barajı gecen sansını denıcek ama o puanla kazanması ımkansız %50 %60 dan daha etkılı hale gelmiş besyoya girişte sınav cogun unıde..350 le gelmş bi adamın yanında sen 185le usaın bolt olsan ne yazar..
2)şuralarda besyoya giricem acaba kaç puan almam lazım tarzında sorular..şimdi buna kesın cvp verebılcek kişi yoktr zaten ama mantık kurarak yaklaşık degerlere ulaşablrz kanaatımce.. yapcagamız iş oranlama örn:marmara besyo beden egt öğrt. gecen sene giren en son kişi(attım) 235 olsun biz 240 alalım..dicezki 300 üzerınden 240 .. 500 üzerinden x tir 300x=500.240 burdan x =400 çıkıo demekki bizim buna yakın bi puan almamız gerekıo dıye duşunebılırız.(şunu söylıyım soru sayısı ve detay gelme olasılığı arttığı için siz burda bu 400 u alrsanz gecen senekinden daha garantı gıbı olr ama gıren öğrencılerde deıştıği için bişey söylenemez yıne tabiki)
3)aobp olayı aobp ye de bakılıyor besyoya girişte ama çok etkılı deıl..yaklaşık 10 aobp 3 öss puanı edıyordu eskı sistemde şimdi ne olacak bılmıyorum yani diyelım okuldan 80 gelıodu ..24 gelecek en kötu 50 gelıodu zaten aobpyle 3-5 puandan fazla fark yaratılmıodu şimdi ne olur bılemem..ama dahada azalr aobpnın etkınlıgı tahmınımce cunkı yeni sistem direk sınav basarısına endeksli..2 yıllıgı bılmıyorum ama 4 senelık okyp bırakmayı düşünen arkdaslar varsa(benm gbi

)aobp pek fark yaratmıo yani o açığı zaten puan sistemide bayagı genişledi kapatmak çok kolay bi sonrakı senede hazırlanılabılır..
sakarya kocaeli marmara besyoya gecen sene girenlerın bılgılerını bılen varsa paylaşırsa sewınırım!
sakarya yı duşunen varsada kampus ve sehir hakkında bılgi verebılırım..